Aslinda Ramazan-i Serife özel bir yemek bir tatli basligi acacaktim, ancak paylasmayi düsündügüm iranköftesinin resmi biraz karanlik cikmis diye eklemekten vazgectim. Kurabiye ile yetinirsiniz artik..
Neyse kurabiyeye gecelim. Dün, bir bitkinin resmini ararken, girdigim bir yemek sitesinde, yukarda resmini gördügünüz kurabiyenin tarifi ile karsilastim. Pek bi istahsizdim, bu nedenle de icimden bir seylerle ugrasmak gelmiyordu. Ama tarifi görünce, düsüncelerden siyrilmak ve bir seyler yapmak adina hemen mutfaga gectim.. Iyiki de gecmisim..
Cok güzel bir kurabiye tarifim daha oldu bu sayede.. Üstelik basit ve sadece bir kac dakikasini aliyor insanin.. Siddetle yapmanizi öneririm..
Iftar yemeginden sonra, cay ile ikram edebileceginiz kurabiyenin tarifine geciyorum simdi de..
Malzemeler:
-1 yumurta -1 cay bardagi toz seker -1 cay bardagi sivi yag -yarim paket margarin (tarifte eritilmeden giriyordu ama ben yine de margarini hafif erittim.) -1 paket kakao (babamin yoklugundan faydalanip bol bol kakao kattim ) -1 paket kabartma tozu -1 paket vanilya -Alabildigi kadar un
Serbeti Icin:
-2 cay bardagi toz seker -2 cay bardagi su
Üzeri icin:
Hindistan cevizi veya antep fistigi v.b.
Yapilisi:
-Ilk etapta serbetini pisirip sogumasi icin bir kenara birakin. -Derin bir kaba, un haricinde tüm malzemeleri koyup karistirin. -Daha sonra alabildigi kadar unu yavas yavas ekleyip yumusak bir hamur yogurun. -Ceviz büyüklügünde toplar yapip, istediginiz sekli verin ve tepsiye dizin. (Isterseniz yagli kagit da kullanabilirsiniz.) -Önceden 170°C'de isitilmis firinda üstü catlayana kadar pisirin. -Pistikten hemen sonra, sicak kurabiyeleri, soguk serbete hizlica batirip cikarin ve servis tabagina alin. -Üzerini hindistan cevizi veya antep fistigi ile süsleyip bir müddet beklettikten sonra servis yapin. (Hatta bir gece bekletilmesi, tadinin cok daha enfeslesmesini saglayacaktir.)