İçindekiler: 5 elma 5 Yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 paket hamur kab.tozu, 1 pkt şekerli vanilin.. 2.5 su bardağı da un..
Hazırlanışı: [5 elmayı soyup dörde ayırıyoruz. Dörde ayırdıktan sonra elmanın sırt kısmı diyeyim artık; o kısımlarına çentik atıyoruz. Ama iki ucuna ulaşmayacak bıçak.. Resimde de farkedersiniz...5 elma 20 dilim şeklinde oluyor..]
Yumurta ve şeker iyice çırpılır, koyulaşıp köpük köpük olana dek.. Sonra sıvı yağ,süt ilave edilir.. Sıra unu koymaya gelince eğer mikserle çırpıyorsanız, unu koyunca mikserle çırpmayın. Unu eleyerek yavaş yavaş karıştırın. Bir anda unu katıp mikserle çırpınca kekler kötü oluyor. 2.5 su bardağı unu eleye eleye ilave edip, kabartma tozunu ve şekerli vanilini de ilave edince, dikdörtgen fırın tepsisini yaağlayıp karışımı döküyoruz. Sonra da elmaları bu kek karışımın üstüne sıralıyoruz. Çentik attığımız kısımlar üste bakacak vaziyette..(resimde görüldüğü gibi)
Fırına sürüp 175 derecede 25-30 dakika piştikten sonra, servis ederken pudra şekerini iyice üstünü kaplayacak şekilde ekeliyoruuuuzzz..