Konu: Cilekli-Cikolatali Yas Pasta Salı Ara. 23, 2008 11:30 am
Malzemeler:
- 4 yumurta - 250 g seker - 200 mL sivi yag (1 su bardagi) - 200 mL portakal suyu - 300 g un - 1 paket kabartma tozu
Ic ve Süsleme Malzemesi:
- 300 g Bitter Kuvertüre (Pastalar icin kullanilan cikolata) - 500 g cilek - Bir paket Krem santi - Süslemek icin küvertüre batirilmis cilek ve rendelenmis cikolata veya findik vb. (Istege gore)
Yapilisi:
- Öncelikle firini 180 °Cye ayarlayin. - Yumurtalari ve sekeri köpük köpük oluncaya dek mikserle cirpin (yaklasik 10 dakika) -Yag ve portakal suyunu katip hafif karistirin. - Un ve kabartma tozunu da katin (elemeniz cok daha iyi bi sonuc almaniza vesile olur) ve tahta kasik yardimi ile yavas yavas karistirin. - Yaglayip unladiginiz kaliba bosaltin ve firina atin.
-Kuvertürü kücük bi tencerede eritin (bunun icin kuvertürü koydugunuz tencereyi, su doldurdugunuz baska bir tencereye koyun ve ocaga alin ve bu sekilde erimesini saglayin) - Yikayip kuruladiginiz cileklerden yaklasik 10 adet süslemek icin ayirin, ikiye bölün ve ikiye böldügünüz cilekleri yariya kadar erittiginiz cikolataya batirin (resimde görüldügü gibi) ve bir folyenin üzerine kurumasi icin indirin. - Geri kalan cilekleri kücük küpler halinde dograyin.
- Pisirip soguttugunuz pandispanyayi naylon bir ip yardimi ile ikiye ayirin. Pandispanyanin üst katini biraz eritilmis cikolata ile islatip kenara birakin.. -Küpler halinde dogradiginiz cilekleri, geri kalan eritilmis cikolataya ekleyin ve pandispanyanin alt katina paylastirin. -Üst katini yerlestirin ve krem santiyi, üzerini ve kenarlarini kapatacak sekilde yayin.. -Yariya kadar kuvertüre batirdiginiz cileklerle ve rendelenmis cikolata veya findik ile süsleyin ve buzdolabinda yaklasik 1 saat bekletip servise sunun.
Afiyet olsun
duygusal
Üye
Yaş :
45
Kayıt tarihi :
29/01/09
Mesaj Sayısı :
51
Nerden :
Batman
İş/Hobiler :
Lakap :
Konu: elinize sağlık Paz Mart 15, 2009 6:59 pm
çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir bende denemek isterdim ama maalesef benim ilgi alanıma girmiyor yani yapabilirmiyim bilmiyorumki...hayallah karnımda çok aç ben bi çatal alıp geliyorum
kayıpkent
Üye
Yaş :
40
Kayıt tarihi :
06/02/09
Mesaj Sayısı :
27
Nerden :
çölemerik
İş/Hobiler :
kitap okumak,muhabbet etmek,gezmekvs
Lakap :
sempatık
Konu: Geri: Cilekli-Cikolatali Yas Pasta Paz Mart 15, 2009 10:30 pm
tamam güzel görünüyor ama görüntü yetmiyor tarifi olsa iyi olurdu en azından faydalanırdık...ama agzımızı sulandırdığın için genede
kayıpkent
Üye
Yaş :
40
Kayıt tarihi :
06/02/09
Mesaj Sayısı :
27
Nerden :
çölemerik
İş/Hobiler :
kitap okumak,muhabbet etmek,gezmekvs
Lakap :
sempatık
Konu: Geri: Cilekli-Cikolatali Yas Pasta Paz Mart 15, 2009 10:33 pm
kosovalı demiş ki:
Malzemeler:
- 4 yumurta - 250 g seker - 200 mL sivi yag (1 su bardagi) - 200 mL portakal suyu - 300 g un - 1 paket kabartma tozu
Ic ve Süsleme Malzemesi:
- 300 g Bitter Kuvertüre (Pastalar icin kullanilan cikolata) - 500 g cilek - Bir paket Krem santi - Süslemek icin küvertüre batirilmis cilek ve rendelenmis cikolata veya findik vb. (Istege gore)
Yapilisi:
- Öncelikle firini 180 °Cye ayarlayin. - Yumurtalari ve sekeri köpük köpük oluncaya dek mikserle cirpin (yaklasik 10 dakika) -Yag ve portakal suyunu katip hafif karistirin. - Un ve kabartma tozunu da katin (elemeniz cok daha iyi bi sonuc almaniza vesile olur) ve tahta kasik yardimi ile yavas yavas karistirin. - Yaglayip unladiginiz kaliba bosaltin ve firina atin.
-Kuvertürü kücük bi tencerede eritin (bunun icin kuvertürü koydugunuz tencereyi, su doldurdugunuz baska bir tencereye koyun ve ocaga alin ve bu sekilde erimesini saglayin) - Yikayip kuruladiginiz cileklerden yaklasik 10 adet süslemek icin ayirin, ikiye bölün ve ikiye böldügünüz cilekleri yariya kadar erittiginiz cikolataya batirin (resimde görüldügü gibi) ve bir folyenin üzerine kurumasi icin indirin. - Geri kalan cilekleri kücük küpler halinde dograyin.
- Pisirip soguttugunuz pandispanyayi naylon bir ip yardimi ile ikiye ayirin. Pandispanyanin üst katini biraz eritilmis cikolata ile islatip kenara birakin.. -Küpler halinde dogradiginiz cilekleri, geri kalan eritilmis cikolataya ekleyin ve pandispanyanin alt katina paylastirin. -Üst katini yerlestirin ve krem santiyi, üzerini ve kenarlarini kapatacak sekilde yayin.. -Yariya kadar kuvertüre batirdiginiz cileklerle ve rendelenmis cikolata veya findik ile süsleyin ve buzdolabinda yaklasik 1 saat bekletip servise sunun.
Afiyet olsun
kayıpkent
Üye
Yaş :
40
Kayıt tarihi :
06/02/09
Mesaj Sayısı :
27
Nerden :
çölemerik
İş/Hobiler :
kitap okumak,muhabbet etmek,gezmekvs
Lakap :
sempatık
Konu: Geri: Cilekli-Cikolatali Yas Pasta Paz Mart 15, 2009 10:35 pm
ya kusura bakma kosovalı tarifi yeni gördm
atike
Altın Üye
Yaş :
42
Kayıt tarihi :
29/12/08
Mesaj Sayısı :
208
Nerden :
ist
İş/Hobiler :
Lakap :
atike
Konu: Geri: Cilekli-Cikolatali Yas Pasta Cuma Mart 27, 2009 7:45 pm
VALLAHİ BEN YUMURTA KIRMAYI BİLE BİLMİYORUM BUNU YAPANI TEBRİK EDERİM
gln
Üye
Yaş :
45
Kayıt tarihi :
16/09/09
Mesaj Sayısı :
4
Nerden :
adıyaman
İş/Hobiler :
Lakap :
Konu: Geri: Cilekli-Cikolatali Yas Pasta Cuma Eyl. 25, 2009 11:02 am
çok güzel olmuş........ellerinize sağlık.......denemeye başlayayım hemen