Konu: yuvarlama corbasi Salı Ara. 23, 2008 11:36 am
Malzemeler:
1 kg taze sarımsak+1 kg taze soğan VEYA 1.5 kg pırasa + 1 küçük baş sarımsak 2 su bardağı nohut 400 gr. parça et 650 gr. süzme yoğurt 1 yumurta
sıvı yağ, nane, tuz Hazırlanması:
Yemeklik doğradığınız eti nohutla birlikte üzerine yemek için yeterli gelecek miktarda su tamamlayarak pişirin (eğer pişmiş nohutunuz varsa nohutu pırasa ile birlikte atın içine) Pırasanın (veya taze soğan+sarımsağın) beyaz kısımlarını ve yeşil kısımlarının az miktarı kullanıyoruz. Soyup yıkadığımız pırasanın önce beyaz kısımlarını doğruyoruz (2-3 cm uzunlukta) sonra beyaza yakın taze yeşil kısımlarını doğrayıp geri kalan yeşillerini yemeğe almamak üzere ayırıyoruz.Pırasaları etin üzerine atıp pişirin.
Pırasalar da piştikten sonra süzme yoğurdun içine 1 yumurta kırıp yumurtayı yedirin, yoğurda yemeğin suyundan ilave ederek sulandırın ve yavaş yavaş yemeği karıştırarak yemeğe aktarın. Bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın, altını kapatıp içine nane katın ve yemeğin üzerine dökün.